Avls historie


 
Den første hest kom ind i familien i 1987, det var en shetlænder, ved navn Flika. Hun fik hurtigt selskab af en lidt større hest, som i første omgang bare var mark kammerat med Flika. Da Sörli skulle sælges blev han vores første islænder og herefter gik det stærkt.
                 Tyra, samt 2 ung hopper, Pokkadis på et ½ år og Stjerna på 1 ½ år, blev starten på mange sjove og gode år med islandske heste. Jeg kan dog stadig tydelig huske mine frustrationer over specielt Pokkadis´s navn. Det kunne en hest simpelthen ikke hedde, slet ikke når man som ung pige kom på den lokale rideskole, hvor hestene hed noget ganske andet. 
                 Det første hjemmeavlede føl kom til verden på stutteri Toosholm i 1989, hun var efter den lokale hingst og vores første hoppe. Det var et dejligt hoppeføl, med super godt sind og et meget lavt blup-tal. Gjósta skulle blive det første føl blandt mange, og i løbet af årene med noget bedre blup- tal og afstamning.
                 I 1993 købte vi vores første hingst, han blev brugt med måde det første år, til gengæld blev alt havde der kunne ifoles sat til ham året efter og han var effektiv. Da dyrlægen kom scannede han 10 hopper drægtige, det  kostede min far en middag på den lokale restaurant, og I sommeren 1995 kom 10 føl til verden. Her efter blev der skåret væsentlig ned på antal af ”avls”- hopper.
Efter et arbejdsophold på Island i 1999, blev der for alvor sat nye mål for stutteriets avls strategi. Målet var at avle på kårede hopper og forsøge at matche hopper og hingste bedre. Nu
er vi endelig nået dertil at alle de hopper vi avler på er tophopper og sidste skud på stammen var indkøbet af superhoppen Ásdis fra Lækjarbotnum, der som sagt har gået A finale til VM 2 gange.
                 I 2009 havde vi vores 3 års ung hingst, Tyvar fra Toosholm, af egen avl, med til kåring. Han fik som 3 års til bygnings bedømmelse 8.04 og det maximale antal hopper, en 3 års kan opnå.
Alle 8 bedækninger blev brugt.
                 I 2010 havde vi igen Tyvar med igen, denne gang til fuldkåring, altså både bygnings bedømmelse og ridebedømmelse. Han klarede det super godt og opnåede fuld bedæknings tilladelse.
                I 2011 var vi afsted igen, endnu engang til forårs kåringen i Herning. Og vi blev ikke skuffede. Vores tror på at Tyvar er og bliver en top hingst blev bekræftet med en kåring på 8.05 total.8.10 for rideegenskaber og 7.96 for bygning. Han fik super gode karakter og fantastiske kommentar. Udover Tyvar have vi også en 7 års hoppe med. Prinsessa fra Vigsø, fik også en super kåring og endte med 8.10 for ride egenskaber.
                I årene fra 2010 til 2014 har Chatrine gennemgået DI's uddannelse til C-træner, Aspirat og B-instruktør. 
                I 2014 fik vi kåret endnu en hingst af egen avl i første klasse. Hnokki fra Toosholm, blev som 5 års kåret med 8.05. 8,26 for bygning og 7,90 for rideegnsker. 

   
     
     
fremhævede annoncer
Kiljan fra Toosholm. Brun med sort man og hal. 4 års stor vallak.
Stor rolig vallak. 1.48 høj
 Læs mere
Solgt. Stævne hoppe på 7 år. Fantastik sind. Solgt
Solgt. Super dejlig hoppe med kanon godt sind stor kapacitet og gangarter.
 Læs mere