nyheder

Lidt billeder af Spuni fra Toosholm

Spuni er 4 år gammel og bror til hingsten Tyvar fra Toosholm, Gleipnir fra Moselundgård, samt 3-4 andre kårede hopper. Der er Esja deres mor der er bindeled.

Læs mere

Forår på Stutteri Toosholm

Så er alle året føl kommet til verden. Der er blevet solgt heste, til redet hest og kørt hopper til hingst.

Læs mere
Glædelig jul og godt nytår
SÅ er det igen tiden hvor man kan ønske alle en glædelig jul samt snart et godt nytår.


På heste fronten har vi i år gået ned i antal heste. Ikke i mange år har vi haft så få heste som vi har i øjeblikket. Det er lidt underligt. Hvad skyldes det så ?
  Vi havde nogle rigtig store føl årgange i 2009 -2010 og 2011. Hvor efter vi var ret uheldig med at miste et par af vores alvshopper. Vi valgte ikke at skifte dem ud men at vente og se tiden lidt an. Dette har medvirket at vi i en årrække ikke har fået helt så mange føl. At årgangene 2009 -2010-2011 stort set alle er solgt og at dem der er tilbage er heste som vi endnu ikke er klar på at sælge. Vi må se tilbage og konstatere at vi har haft let ved at sælge vores afkom, hvilket giver en dejlig følelse. 
  Desuden har vi igennem de sidste par år valgt at afliv nogle af vores ældre heste, da jeg er af den klare opfattelse at vores heste skal værdig her fra. De skal gå så længe de kan, men når de ikke kan være heste længere og skal have special pleje eller bliver smidt ud af flokken fordi de er for svage ( gamle, langsomme eller ligende ) så skal de her fra. Det er ikke rart at tage afsked med heste man har haft igennem 25 år med i min verden er det mit ansvar at sige stop, mens alt er godt. 
  Hvad betyde at dette så ? Jo for første gang i mange år skal jeg bruge noget tid i det nye år på at finde et par nye turheste. Vi skal have ser vores unge hopper ekstra godt igennem og have taget beslutning om hvem af dem vi skal have sendt igennem kårings systemet og siden sat ind i avlen. 
  Et nyt og spændende år venter snart og vi er klar på nye opgaver med vores dejlig heste. 
Endnu engang vil vi ønske jer en glædelig jul og et godt nytår. 

Mange venlig hilsener fra Stutteri Toosholm
Chatrine og Flemming